Najave

Knjige

PRIRUčNIK ZA IPARD

Nakon završetka SAPARD-a stiže namIPARD – predpristupni fond za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Budite u tijeku, prikupite informacije i krenite. Praktičan, čitljiv, razumljiv i jednostavan priručnik o kompliciranoj proceduri!

Opširnije...

 

Knjiga "Ruralni turizam"

Knjiga „Ruralni turizam“ je rijedak primjerak literature u Hrvatskoj koja se bavi analizom ruralnog turizma promatrajući ga iz aspekta nastanka, razvoja, marketinga te organizacije.

Potreba za proširenim izdanjem knjige „Ruralni“ turizam javila se s novim spoznajama i iskustvima koja su nastala kontinuiranim istraživačkim radom na području ruralnog turizma i problematike ruralne sredine.

Osim novim teoretskim postavkama, ovo prošireno izdanje obogaćeno je novim oblikom smještaja unutar ruralne sredine (difuzni hotel), prijedlogom uvjeta za očuvanje ambijentalnosti, te prilogom dokumentacije za razvijanje ruralnog turizma na primjeru Istarske županije.

Opširnije...

Kako dobiti novac iz fondova?

Knjiga EU fondovi je sveobuhvatni priručnik o EU fondovima za tvrtke, regionalne uprave i samouprave te kulturne i znanstvene institucije spremne uložiti energiju, znanje i vrijeme za dobivanje potpora ili zajmova/garancija iz EU fondova koji su otvoreni bilo nacionalno u Hrvatskoj ili na europskoj razini u Bruxellesu.

Knjiga ima 300-tinjak stranica, a obuhvaćati 200 primjerenih fondova. Kako bi bila pouzdana i praktična koncipirana je tako da zainteresiranima omogući stjecanje osnovnih znanja i informacija potrebnih za planiranje projekata koji mogu biti financirani iz fondova EU.

Opširnije...

BAZGA - važnost, uporaba i uzgoj

Sveučilišni priručnik Bazga – Važnost, uporaba i uzgoj ima šest poglavlja kojima su obuhvaćeni svi bitni aspekti uporabe i uzgoja bazge. Nakon uvoda i preciznog botaničkog opisa vrsta roda Sambucus, slijedi poglavlje o različitim uporabama bazge kao ljekovite, jestive, ukrasne i bioindikatorne vrste.

Autor Tomislav Jemrić - sustavno je objasnio tehnologiju uzgoja ove kulture, iznijevši ekološke i biološke aspekte koji se moraju imati na umu tijekom proizvodnje, postojeći sortiment, te sve faze poljoprivredne proizvodnje. Pritom se služio obimnom stručnom i najaktualnijom literaturom.

Ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja se sustavno bavi tom važnom i nadasve korisnom biljnom vrstom. Ovaj sveučilišni priručnik zanimljiv je i prilagoðen potrebama i interesima stručne ali i šire javnosti.

Opširnije...

DINGAč - Priča o velikom hrvatskom vinu

dingac-koriceweb Skupina uglednih znanstvenika i stručnjaka pod vodstvom prof. dr. sc. Nikole Miroševića priredila je, prema ideji Udruge vinogradara i vinara Dingač iz Potomja na Pelješcu, prvu i jedinu monografiju o dingaču u nas.

Pomno su prikazani prirodni i tradicionalni čimbenici proizvodnje grožða i vina na položajima vinogorja Pelješac.

Dingač je vrhunsko crno suho vino kontroliranog podrijetla. Godine 1961. zaštićeno je Ženevskom konvencijom i postalo je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom.

Opširnije...

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish