Najave

HRVATSKA VINA I VINSKE CESTE

Sažeto su predstav­ljene sve hrvatske vinogradarske regije, podregije i vi­nogorja, sorte vi­nove loze (oko četrdesetak kultivara s osnovnim am­pelografskim opisom) i vina koja se od njih dobivaju, proizvoðači vina s nužnim podatcima za kontakt, postojeće vinske ceste i one koje tek nastaju te, na kraju, statistički pokazatelji o hrvatskom vinogradarstvu i vinarstvu.

Sorte vinove loze odabrane su po kriteriju najčešćeg pojavljivanja u hrvatskim vinogorjima. Prikazana su vina proizvedena od grožða najpoznatijih svjetskih (uvezenih) i domorodnih (autohtonih) sorata vinove loze kao i neka najpoznatija predikat­na i desertna vina te hrvatski pjenušci – ukupno oko 300 vina.

Uza svako vino, uz sliku boce, navedeni su osnovni organoleptički podatci (izraðeni u Hrvatskom zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo). Detaljno su prikazane postojeće vinske ceste sa svim turističko-ugostiteljskim sadržajima, kao i ceste koje su tek u nastajanju.

Dr. sc. Ljiljana Gašparec-Skočić doktorirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Od 1997. godine ravnateljica je Hrvatskoga zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.

Mr. sc. Jole Bolić magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Izvršni je urednik hrvatskog časopisa za vinogradarstvo i vinarstvo “Vinski krug”.

op.: 376 str.; t.uvez; for.: 12,5 x 22,1 cm; ISBN 953-212-273-7; g. izd.: 2006. Cijena: 220 kn

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish