Najave

Najave

Navodnjavanje i gnojidba s sustavom kap po kap

Hrvatska poljoprivredna komora u suradnji s vodećim izraelskim stručnjakom za sustav navodnjavanja Eli Matan održžava predavanje na temu

 

Navodnjavanje i gnojidba s sustavom kap po kap

Irrigation and fertilization with drip system
 

Predavanje će se održžati u Virovitičko – podravskoj žžupaniji u hotelu Mozart (Kinkovo bb),u Špišić Bukovici, 7. lipnja 2012. godine u 10:00 sati.

Opširnije...

Uljari najavili Zagreb Wine Gourmet Weekend

Kušanjem maslinovih ulja u Centru Kaptol najavljen je Zagreb Wine Gourmet Weekend koji će se održavati od 13. do 15. travnja u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Premijerno su predstavljena mlada maslinova ulja, te jedno bučino ulje ponajboljih hrvatskih uljara.

Ulja mladog Sandia Chiavalona, obitelji Belić iz Rabca, Klaudija Ipše, stancije Meneghetti, pulskog Agroprodukta, obitelji Buršić, meðimurskog Bistera i OPG-a Kolega s Dugog bila su izložena za kušanje u Centru Kaptol.

Dražen Lazić, direktor festival, istaknuo je da će Zagreb Wine Gourmet Weekend, uz prestižne vinare i uljare, okupiti najpoznatije predstavnike eno-gastro scene Hrvatske ali i iz zemalja regije.’

Opširnije...

15. proljetni meðunarodni bjelovarski sajam

Tradicionalno će se održati krajem trećeg mjeseca od 23. do 25.III.2012. Radi se o sajmu poljoprivrednog, gospodarskog i obrtničkog, ali i meðunarodnog karaktera, koji je iz godine u godinu sve uspješniji.

Sajam ima višestruku korist; osim što poljoprivrednici mogu po povoljnijim cijenama kupiti potrebnu sjemensku robu, zaštitna sredstva i mehanizaciju, bit će organizirani stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije iz oblasti gospodarstva i poljoprivrede.
Poseban naglasak u okviru Proljetnog sajma je Sajam poljoprivredne mehanizacije s najvećom ponudom poljoprivredne mehanizacije u RH na jednom mjestu.

Konferencija za medije u povodu nacionalnog projekta "Lijepa naša Sava"

Konferencija za novinare u povodu najave nacionalnog projekta Lijepa naša Sava održati će se u ponedjeljak 30. svibnja 2011. u 11 sati u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, Zagreb. Ovogodišnji program društveno odgovornog projekta Lijepa naša Sava, čiji je cilj promicanje svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanje ekoturizma i turističkih sadržaja uvažavajući principe održivog razvoja, započinje 3. lipnja Savskim sajmom u Zagrebu.

Opširnije...

4. Sajam poljoprivredne mehanizacije i ribarske opreme

Sajam poljoprivredne mehanizacije i ribarske opreme je izložbeno prodajnog karaktera namjenjen poljoprivrednim gospodarstvima, ribarima, poduzetnicima, poljoprivrednim i strojarskim školama i fakultetima. Sajam je ujedno i prigoda prezentiranju novih strojeva, tehnologija i ideja u poljoprivredi vezano za obradu tla, sisteme za natapanje, zaštićene prostore, alata za pomotehničke zahvate u voćarstvu i maslinarstvu, kao i ampelotehničke zahvate u vinogradarstvu sa posebnim naglaskom na opremu za uljarstvo i vinarstvo.

Opširnije...

Drugi IPARD natječaj za Mjeru 301 u svibnju

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisat će drugi natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 301 „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ koja je namijenjena jedinicama lokalne samouprave. Rok za podnošenje prijava počinje teći od 16. svibnja i traje zaključno sa 13. lipnja 2011. godine. Javni natječaj bit će objavljen u Narodnim novinama, a istoga dana bit će dostupan i na internetskoj stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Agencije za plaćanja i Hrvatske poljoprivredne komore.

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish