Najave

Pobjednica natječaja Martina Straga
Pred hrvatskim farmerima je vrlo zahtjevna godina

Seljaci: Ponuda otkupljivača pšenice sramotna

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci upozorava kako je sramotan dogovor otkupljivača da za kilogram pšenice seljacima ponude kunu i pet lipa jer je riječ o minimalnoj zaštitnoj cijeni.

Iz Udruge tvrde da je to kršenje Zakona o tržišnom natjecanju. Seljaci napominju kako je na burzi u Budimpešti otkupna cijena pšenice kunu i 26 lipa te da bi u Hrvatskoj, prema izračunu, trebala biti kunu i 40 lipa.

Pozivam i sve druge udruge, i Poljoprivrednu komoru, da podnesu kaznenu prijavu protiv otkupljivača, jer se oni ne mogu dogovarati - Agenciji za tržišno natjecanje, Državnom odvjetništvu i svim ostalim mjerodavnim istitucijama. Štoviše, mi ne znamo uopće prema kojem će se pravilniku otkupljivati i prema kojim se pravilima kupuje pšenica ove godine, poručio je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=215402&tx_ttnews[backPid]=866&cHash=4166de414c

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish