Najave

Pobjednica natječaja Martina Straga
Pred hrvatskim farmerima je vrlo zahtjevna godina

Vijesti

Savjetodavna služba: Analiza stanja u poljoprivredi nastala povišenim temperaturama i preporukeProteklih dana svjedoci smo iznadprosječno visokih temperatura kojima je bez iznimke izložena cijela Republika Hrvatska. Stručnjaci Savjetodavne službe svih područja struke iz svih krajeva zemlje prate i obrađuju utjecaj prekomjernih vrućina na poljoprivrednu proizvodnju. Bez obzira na najavljenu i proteklu kišu, temperature neće značajno pasti i za očekivati je nastavak vrućina.

Opširnije...

 

ZAPOČELA ISPLATA POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA - Isplaćeno prvih 307 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je počela s isplatom izravnih plaćanja poljoprivrednicima za ovu godinu. Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je preuzela Zajedničku poljoprivrednu politiku, pa se poljoprivredne potpore od ove godine po prvi put isplaćuju dijelom iz proračuna Europske unije.

Opširnije...

8. Vinocom Zagreb Esplanade

Poslije uspjeha 2012. godine što je u brojkama: izlagača 255, posjetilaca: 8.000, akreditiranih novinara 236 od toga iz inozemstva preko 40, festival su doveli do vodeće manifestaciju u Hrvatskoj, pa i šire u domeni vina i gastronomije.

Zagreb međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se 29.11.2013  i  30.11.2013 u hotelu Esplanade Zagreb. Festival će biti otvoren 29.11.2013 u 12 sati. Oba dana, petak i subota, festival je otvoren od 12 do 20 sati.

Opširnije...

Seljaci traktorima blokirali Pariz


FRANCUSKI seljaci traktorima su blokirali autoceste koje vode u Pariz u četvrtak prosvjedujući protiv novih poreza i promjenama u europskim poticajima, a jedan je vatrogasac poginuo u prometnoj nesreći sjeverno od glavnog grada u nesreći povezanoj s prosvjedom.

Ljutnja zbog povećanja poreznog opterećenja u Francuskoj je sve izraženija i nasilni su prosvjedi izbili diljem zemlje proteklih tjedana, posebno u vezi s planiranim "eko-porezom" na transportni prijevoz za koji sindikati poljoprivrednog i prehrambenog sektora kažu da će izazvati gubitak tisuća radnih mjesta.

Opširnije...

RASTU BDP-a Srbije od 3,2 posto najviše je doprinijela poljoprivreda

RASTU bruto društvenog proizvoda ( BDP ) Srbije od 3,2 posto u trećem tromjesečju ove godine, prema ocjeni analitičara Hypo Alpe Adria banke, najviše je doprinijela solidna poljoprivredna proizvodnja. Na rast BDP-a povoljno je utjecao i rast obujma industrijske proizvodnje, koji je u trećem tromjesečju 2013. posebno bio izražen u automobilskoj i naftno-prerađivačkoj industriji, smatraju analitičari Hypo banke, dodajući da se na to nadovezuje i efekt vrlo niske baze iz istog razdoblja lani, javlja Tanjug.

Opširnije...

EU: Milijarde eura za ruralni razvoj potrošene na loše projkte

MILIJARDE eura iz fondova Europske unije, namijenjene za pomoć poljoprivrednicima, nisu propisno korištene, priopćio je Europski revizorski sud.
Sud navodi da je oko sedam milijardi eura iz proračuna EU za razdoblje od 2007. do 2013. godine, namijenjenih smanjenu siromaštva i povećanju zaposlenosti u ruralnim područjima, loše raspodijeljeno, jer vlade zemalja članica Unije nisu dobro procijenile značaj pojedinih projekata.

Opširnije...

Potkategorije

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish